Hidup, Amal & Akhir HayatKu Untuk ALLAH s.w.t.

RENUNGILAH... HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA… Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)

Sunday, May 07, 2006

Air Sebagai Penawar Kepada Penyakit-Penyakit Kronik ! ( Gabungan Islam Dan Sains )

Salam sejahtera semua,

* Bermula dari siri ini, ingin pihak saya utarakan kepada anda semua apakah punca-punca penyakit KRONIK yang sering kita dengar yang ada pada diri kita semua atau pada diri saudara-mara kita yang lain ( untuk anda fikir-fikirkan sejenak ).

PUNCA-PUNCA PENYAKIT-PENYAKIT KRONIK!!

1) PENCEMARAN / TOKSIN -

Udara, air, makanan, kesuburan tanah telah tercemar oleh asap industri, kenderaan, racun serangga, sisa toksik dan macam-macam lagi. Anda tidak sedar mengambilnya ketika bernafas, makan dan MINUM.

2) KEKURANGAN ZAT MAKANAN -

Anda terlalu sibuk bekerja, hanya mengambil makanan ala kadar atau makanan segera sahaja. Tahukah anda bahawa sebahagian besar makanan tersebut mengandungi racun 'Trans Fats' yang menjadi punca kepada 5 penyakit kronik yang popular? Tubuh anda amat memerlukan zat yang mencukupi ataupun pemakanan seimbang supaya sentiasa sihat!

3) PENGAMBILAN UBAT-UBATAN MODEN -

Tahukah anda ubat-ubatan moden diperbuat dari campuran bahan kimia dan dadah. Tahukah anda ubatan tersebut hanya untuk menahan sakit sahaja bukan menyembuhkan ( menghapuskan ) penyakit yang anda hadapi selama ini? Tahukah anda kadang-kadang timbul penyakit lain akibat penggunaannya? Malah anda terpaksa mengambil ubatan tambahan yang lain untuk membantu perkara yang tidak di ingini berlaku ketika pengambilan ubat anda? Tahukah anda setakat ini di dalam perubatan moden belum ada ubat yang betul-betul dapat menyembuhkan penyakit 100%?

4) KELEMAHAN SISTEM KETAHANAN BADAN ( ANTIBODI )

Tahukah anda apabila ketiga-tiga punca di atas berlaku, sistem badan anda akan lemah dan rosak terutama sekali jantung, paru-paru, hati, pankreas, perut, buah pinggang, pundi kencing, uter dan usus? Sebab itulah anda akan mudah jatuh sakit dan sukar di ubati.Tahukah anda cara mudah mengenal pasti anda sihat atau tidak? Tahukah anda jika air kencing anda kuning atau keruh bermakna ada sistem badan anda yang tidak sihat?

* Tahukah anda anda banyak lagi punca-punca utama penyebab penyakit-penyakit KRONIK ini?

* Tahukah anda apa penyakit-penyakit KRONIK itu?

* Tahukah anda penyakit-penyakit KRONIK itu Keguguran Rambut, Kelemumur, Migraine, Stress, Sukar Tidur Malam, Agarofobia, Gangguan Mental, Hiper Tiroid, Hyper Aktif ,Konjunktivitis, Tinnitus, Resdung, Lelah / Asma,
Sakit Jantung, Gastrik, Senggugut, Sembelit,
Batu Karang, Kencing Tak Lawas, SLE,
Sakit Rheumatoid, Rawatan Kanser, Darah Tinggi,
Ruam, Stroke, Leukemia, Lymphoma, Thalassemia,
Sakit Urat Saraf, Buasir, Rabun Malam,
Gatal-gatal Kulit, Kurap, Kulit Berkudis,
Sakit-sakit Kepala, Bengkak Kaki,
Angin Pasang / Angin, AhmarEczema,
Gout, Sakit Sendi, Sakit Belakang, Arthritis,
Tekanan Darah Rendah, Kencing Manis,
Kolesterol Tinggi, Terbakar, Luka-luka dan Kemalangan, Kelesuan, Cepat Letih, Sakit Am
Lemah Tenaga Batin, Kegemukkan, Memulihkan Tenaga Ikatan, Kayap,
Kebas-kebas Kaki, Sakit Buah Pinggang,
Masalah Perut, Sakit Pinggang, Sakit Lutut,
Sakit Tumit, Sengal-sengal Otot, Benjolan,
Kebas Tangan, Jerawat, Jeragat
Dan Banyak Lagi…….

* Tahukah anda sebahagian besar penyakit KRONIK ini datangnya dari air minuman yang kita minum setiap hari?

Tanyakan kepada diri anda sendiri!

* Pernahkah anda terfikir bahawa penyakit KRONIK ini pada suatu masa nanti kena kepada ANDA?

* Berapakah yang anda sanggup bayar demi kesihatan dan kesejahteraan anda?

* Jika anda fikir kesihatan itu mahal, cubalah kesakitan..

* Yang hidup mempunyai banyak Impian, Yang sakit hanya ada satu ( yakni sihat )

* Bagaimanakah tahap kesihatan anda setakat hari ini ?

*Yakinkah anda bahawa anda akan sihat selama-lamanya?

TELAH TERBUKTI !!

Terapi Air Penyembuh Aura RX-WATER BERKONSEPKAN ISLAM, dapat membantu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit KRONIK di bawah ini ( INSYAALLAH ) :-

ANGIN PASANG, ARTRITIS, BATU KARANG, BUASIR, DARAH TINGGI, EKZEMA / GATAL KULIT, GASTRIK, GOUT, HIPER-TIROID ATAU HIPO-AKTIVITI, KEGUGURAN RAMBUT, KELEMUMUR, KENCING MANIS, KETEGANGAN, ISOMNIA, AGAROFOBIA, KOLESTEROL TINGGI, KONJUNKTIVITIS, LELAH, LEMAH TENAGA BATIN, LUPUS (SLE), SAKIT REUMATOID, MEMBANTU PENYEMBUHAN PENYAKIT, MIGRAIN, RADIASI, RAWATAN KANSER, SAKIT BELAKANG, ANGIN AHMAR, SAKIT JANTUNG, SAKIT KEPALA AKIBAT KETEGANGAN, SAKIT SENDI, SEMBELIT, SENGGUGUT, SINUSITIS, RINITIS, RESDUNG, TERBAKAR, LUKA-LUKA DAN KEMALANGAN, TINNITUS DAN BANYAK LAGI..

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home


Tips, educate child, teenagers, adults in daily lifestyles.My blog is worth $0.00.
How much is your blog worth?


HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
 
..:: LARANGAN BERSEMBAHYANG DALAM KEADAAN MABUK DAN JUNUB ::..
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu hampiri sembahyang (mengerjakannya) sedang kamu dalam keadaan mabuk, hingga kamu sedar dan mengetahui akan apa yang kamu katakan dan janganlah pula (hampiri masjid) sedang kamu dalam keadaan Junub (berhadas besar) kecuali kamu hendak melintas sahaja hingga kamu mandi bersuci dan jika kamu sakit atau sedang dalam musafir atau salah seorang di antara kamu datang dari tempat buang air atau kamu bersentuh dengan perempuan, kemudian kamu tidak mendapat air (untuk mandi atau berwuduk), maka hendaklah kamu bertayamum dengan tanah (debu) yang suci, iaitu sapukanlah ke muka kamu dan kedua tangan kamu. Sesungguhnya Allah Maha Pemaaf, lagi Maha Pengampun."[Maksud Firman Allah Taala Surah An-Nisa' :43]