Hidup, Amal & Akhir HayatKu Untuk ALLAH s.w.t.

RENUNGILAH... HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA… Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)

Thursday, March 09, 2006

..:: Amalan Setiap Pagi Dan Malam ::..

Amalkan membaca pada setiap pagi dan malam :
1) 5 ayat pertama Surah Al-Baqarah,
2) Ayat Kursi iaitu, Surah Al-Baqarah : 255, dan
3) Ayat 284-286 : Surah Al-Baqarah.
Beliau menyatakan bahawa, berdasarkan sebuah hadis nabis s.a.w., sesiapa membaca 3 kumpulan ayat ini pada waktu petang, lepas maghrib, maka pada malam itu si pembaca itu akan terpelihara dari gangguan Sihir. Dan sesiapa membacanya pada waktu pagi, maka, si pembaca akan terpelihara dari gangguan Sihir pada siang harinya.
Beliau sampaikan peringatan ini kerana pada masa sekarang, masih lagi ramai kes-kes mereka yang terkena sihir dan gangguan makhluk halus. Dan beliau memberi peringatan itu, supaya, kita berjaga-jaga selalu. Insya-Allah.
Mudah-Mudahan diambil manfaat.
Wassalam.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Tips, educate child, teenagers, adults in daily lifestyles.My blog is worth $0.00.
How much is your blog worth?


HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
 
..:: LARANGAN BERSEMBAHYANG DALAM KEADAAN MABUK DAN JUNUB ::..
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu hampiri sembahyang (mengerjakannya) sedang kamu dalam keadaan mabuk, hingga kamu sedar dan mengetahui akan apa yang kamu katakan dan janganlah pula (hampiri masjid) sedang kamu dalam keadaan Junub (berhadas besar) kecuali kamu hendak melintas sahaja hingga kamu mandi bersuci dan jika kamu sakit atau sedang dalam musafir atau salah seorang di antara kamu datang dari tempat buang air atau kamu bersentuh dengan perempuan, kemudian kamu tidak mendapat air (untuk mandi atau berwuduk), maka hendaklah kamu bertayamum dengan tanah (debu) yang suci, iaitu sapukanlah ke muka kamu dan kedua tangan kamu. Sesungguhnya Allah Maha Pemaaf, lagi Maha Pengampun."[Maksud Firman Allah Taala Surah An-Nisa' :43]